Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I samma stund

I samma stund som vi fråntar
Andra levande varelser sin rätt
Till liv för livets egen skull
Blundar för deras viljor och behov
I den stunden upprätthåller vi bilden
Av människan som enväldig tyrann
Över jorden.
I den stunden är ingenting heligt.
I den stunden är jorden till
För att tillfredsställa våra skapade behov
i onödan.

Men.
I samma stund som vi erkänner
Andra levande varelser sin rätt
Till liv för livets egen skull
Ser deras viljor och behov.
I den stunden återskapar vi bilden
Av människan som jordens tjänare.
I den stunden är omgivningen helig.
I den stunden är vi här
För att skapa balans.




Fri vers (Fri form) av Skogens Drottning
Läst 272 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-08-27 22:42



Bookmark and Share


  Hopplös själ
I samma stund som jag läste dök frågan upp!
Är du vegetarian?
Måste bara få svar.....
2017-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Skogens Drottning
Skogens Drottning