Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LITEN ALICE

 

I en korgstol

med blommig dyna

 

sitter ljushårig flicka

gömd i hattmakarens hatt

 

osynlig för människor

som skyndar förbi

 

målar en egen värld

att leva orädd i




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 387 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-08-29 18:21



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
Med ord leder du oss till ett osäkert rike - vi blir lilla Alice, osedda, men gömda i hattmakarens hatt "målar vi en egen värld att leva orädda i" - bakom skörheten och det trasiga finns styrka!
Tycker om den här dikten mycket!!!
2017-08-30

  Anya VIP
Får en känsla av Tove Jansson här...det Osynliga barnet. Jag älskar Tove Jansson så se det som en stor komplimang. Tror det är hatten som gör det. Så djupt skildrad barndom om att fly från verkligheten.
2017-08-30

    Dan Myrbeck
Stark o bra glimt från
en jobbig uppväxt.
2017-08-30

  ULJO
Fin bild av den trygga världen.
2017-08-30

  Petter Wingren
Fin liten naivistisk dikt
2017-08-30

    ej medlem längre
Styrka och sårbarhet finns hos flickan och i din dikt, en naken och ömsint bild!
2017-08-30

    ej medlem längre
Så fint du målar en liten flickas flykt från något skrämmande men samtidigt griper dina ord om hjärtat..
2017-08-29

  M.Eta
Text som sätter igång fantasi om den lilla flickan! Fint!
2017-08-29

    ej medlem längre
Dina ord föder bilder och jag njuter stort!
2017-08-29

  Judas Ekholm VIP
Fantastisk avslutning på en relevant och mycket fin dikt.
2017-08-29

  Marita Ohlquist VIP
Berörande skaldat om en liten flickas flykt från den otrygga, hårda verkligheten!


2017-08-29

  DavidM VIP
Rak, direkt diktning som ger känslor av en slags trygghet i den andra världen.
2017-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP