Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Krukan

För många år sedan hade jag en lerkruka genom vilken man kunde skåda in i andra världar och verkligheter. Det var en fantastisk kruka som trots sin tomhet rymde många vidunderliga ting. En kväll blickade jag ner i krukans kalla mörker och såg en tusenårig sköldpadda dra sin sista suck. Sköldpaddans uråldriga jag luckrades upp och kastade en vemodig skugga över sin förgängliga gestalt när den lämnade kroppen. När jaget sedan vaknade upp i en nyckläkt fjärils medvetande tre tusen mil bort, kände jaget att det var dags att lämna denna värld som var så full av smärta och sorg föralltid och flyga upp mot stjärnorna.




Fri vers av Joakimnordbrandt
Läst 285 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-08-29 21:08



Bookmark and Share


  Goraxy 89 Orion VIP
BRA TACK !
2017-08-30

    ej medlem längre
Ett livsmysteriets kalejdoskop där du målar en fantastisk fin symbolisk bild av fjärilen som kommer till en bättre värld, eller som förvandlas till något bättre och lämnar smärtan kvar. Men bilden är dubbeltydig.
2017-08-30

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Ett lervänligt prosastycke med innehåll.
2017-08-29
  > Nästa text
< Föregående

Joakimnordbrandt
Joakimnordbrandt