Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

där syrsor går

det finns en stig på var sida om räckvidden

och syrsorna dröjer sig kvar

 

det var som om deras minuter färdades i sin egen takt

vid varje stråk, varje parallellgata fanns hela skeendet

på näthinnan och inuti

 

varje tanke kunde vidröras,

varje inandning omfamnas

varje liten byggsten av tid

läggas i mosaik

 

framför dem

 

© Birgitta Wäppling, 29 augusti 2017

 

 




Fri vers (Fri form) av © Birgitta Wäppling VIP
Läst 427 gånger och applåderad av 14 personer
Publicerad 2017-08-29 22:31



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En underbar text där orden är som en mosaik där varje sten ligger på sin rätta plats. Bravo!
2018-04-03

  Maria Marängsviss VIP
Wow vilka ljuvliga rader, fastnar speciellt för "en stig på var sida om räckvidden" och att varje lite byggsten av tid "läggs i mosaik framför dem"
2018-01-08

  BenGust VIP
Härlig text som omhuldar naturens egen sinnrika värld och dess andning.
2017-09-29

  Maria Zena Viklund
vackert, tycker särskilt om raderna

varje tanke kunde vidröras,

varje inandning omfamnas

varje liten byggsten av tid

läggas i mosaik



framför dem
2017-08-30

    ej medlem längre
Du har ett oerhört vackert språk. Gillas. :-) Precis som känslan av sensommarvärme och skördetid.
2017-08-30
  > Nästa text
< Föregående

© Birgitta Wäppling VIP