Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den som inga byxor har...

Himlen i en ljus nyans, ett tyg ett hav
blåare än mönstret om sömmens nav
Skuggans mörka kant, en fåll ett stygn
starkare än solkustens alla dygn

Svetten kring midjan, en åtsittande här
varmare än hjärtats eldiga atmosfär
Gylfens tajta band, en dragning i sänder
svagare än värmen från dina händer

Gräset mot tyget, en grönska så stor
grönare än den avundsjuka som gror
Ytan i ett solblekt material, en hetta
obehagligare än den is som lättar

Oceaner av bara ben, ett byxlöst land
större än de jeans som sytts för hand
Tyget så raspigt känns, fläckat av slem
mjukare än lädret om spännet i en lem

@ Björn Blomqvist 2017-08-30




Fri vers av Björn Blomqvist
Läst 277 gånger
Publicerad 2017-08-30 00:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Björn Blomqvist
Björn Blomqvist