Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Alternativet för dem som fått indragen sjukpenning för att ha vågat stannat hemma från jobbet efter en frontalkrock med en lastbil. Sånt tolererar vi inte i Sverige längre! [Uppbyggd enligt Petrarcas och inte Shakespeares sonettupplägg.]


Blodbanken [sonett]

 


Till sjukan åkte jag helt tom på pengar,
med mål att skänka blod emot en slant.
Ty hälsan den är inte relevant
ifall man tillhör fattigdomens drängar.

Jag visades till en av sjukans sängar,
signerade kontraktet elegant,
som klargjorde min kropp var satt i pant,
och drömde om profitens vackra ängar.

Mitt blod strömmade ut likt vårens bäckar
tills inte någon droppe återstod,
förutom på mitt bröst små spridda fläckar.

Jag åkte ifrån sjukan tom på blod,
men fickan fylld med stora, feta checkar.
Jag avled men min avkastning blev god.

 

 

 




Bunden vers (Sonett) av Judas Ekholm VIP
Läst 388 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-08-30 16:15



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Budskapet i texten talar för sig själv.
2017-08-30

  petter rost
En god sonett med ett budskap som går före flätningen som ändå visar ett gott handlag.
2017-08-30

  Göran P Rödholm
Välrimmad och rytmisk sonett!
2017-08-30

  Öknens Ros VIP
I dagens Sverige existerar inte sjukdomar, bara restarbetsförmåga, man ska sugas ut till sista blodsdroppen. (Vad får man för att man lämnar blod?)
2017-08-30
  > Nästa text
< Föregående

Judas Ekholm
Judas Ekholm VIP