Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnkyss

"Vad är arbete?" frågade munken "Ena stunden är trädgården
ren rekreation. Andra stunden är den slitsamt arbete."
"Hur vet du när det är det ena eller andra?" undrade Mästaren,
"Det känns mer som arbete, när det är ett tydligt beting
att ta sig an", svarade munken.
"Så när det är starka motstånd är det arbete och när det är lustfyllt
är det rekreation", speglade Mästaren. "Rekreation betyder återskapande."
"Låter som ett arbete", sa munken.
"Den som inte vet vad arbete är kan inte heller vila från det" sa Mästaren.
"Det som är arbete för en är vila för en annan. Du bestämmer själv
vad du räknar som arbete"
"Det måste väl finnas en arbetsgivare?" funderade munken vidare.
"Lönearbete har sina egna gränser och lagar, men begreppet arbete
ryms inte där" svarade Mästaren. "Du väljer själv vem som ska vara
din arbetsgivare. Hat kan du välja och kärlek. Uppgivenhet eller
behovet av bekräftelse. Det ihärdiga regnet har molnet som arbetsgivare,
men molnet är regn i vila. Det är molnet som trummar på mitt tak."
"Jag ser inget moln på taket", sa munken.
"Men du hör dess röst och ser vad det återskapar", sa Mästaren.
"Gör som regnet."
"Hur då", undrade munken.
"Kalla molnet för regn och regnet för moln", svarade Mästaren. "Kalla arbete
för vila och vila för arbete".
"Jag vilar när jag arbetar", sa munken.
"Det är havet som trummar på mitt tak", sa Mästaren,
när hon kysste munken på pannan.




Prosa av Petter Wingren
Läst 443 gånger
Publicerad 2017-08-31 06:49



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Underfundigt.
2017-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Petter Wingren
Petter Wingren