Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Timslag

 

 

Sida vid sida

återkommande, timslag

– Vilka ord kan få tiden att stanna?

Jag skriver av, skriver mig bort

skriver framåt, kanske bakåt

i tiden

vänder, det skrivna upp och ned

där emellan slingrar tiden, varje nu blir ett ord

korsas över mitt bröst, som linjer

rutmönstret

jag blir tom i släpljus

det syns att jag egentligen inte kan

 

Trär hoppet kring min nacke

men ändå

– Vem bryr sig?

 

Ett embryo till något viktigt

som tas bort

lyfts ur en kropp, en liten dallrande klump

utan tid, utan ord

blir det till ingen

 

– Jag minns det nu, hur tiden stod still och att jag grät.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Kozo
Läst 256 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-09-05 16:31



Bookmark and Share


  i af apa
Skrivandet fängslar författaren, man är aldrig så ofri som när man skriver ! Det är en förbannelse att inte riktigt kunna o jag vet!!
2017-09-05

  Blomma-Stjärna VIP
känner igen "att skriva av, skriva bort, skriva framåt, kanske bakåt i tiden" men plötsligt känns att dikten ger mig fri till att skapa egna associationer - och jag hamnar i ett minne
"en liten dallrande klump
utan tid, utan ord
blir det till ingen"

Tack för läsningen!!!
2017-09-05

    ej medlem längre
en tomhet
som ändå finner sällskap
och Tänker +
2017-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Kozo
Kozo