Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en dikt till min vän Jan Erik inom parentes livåknack frimodig reser säljer på marknader underhåller med sitt dragspel,


liv å knack

Här kommer en alla tiders karl

han går sin egen väg

ja sitt eget race han har,

Ja köp å sälj är hans liv och han

kallas liv åknack ja rocken roll

och halleluja ja spela på ditt bälgaspel

för tavringar poliser och bak himlarymden

en Gud som bara ler,

penningar skatter betyder ingenting ja rocken roll

och halleluja jag säljer och jag köper och jag gillar

detta livet att resa runt på alla vägar och när jag ser

dej då tar vi oss ett snack ja gasen i botten

Och tommen opp jag kallas livåknack,

jag köper och jag säljer följer alla vägar i 

vårt svenska land ja från Skåne Småland

till norrland under midnattssolens rand,

ja bara ring mej mina vänner jag finns ju här på

vår jord som vi alla känner jag lever sjonger

spelar på mitt dragspel och till er och livet säger

jag tack ja rocken roll och halleluja för er mina vänner

kallas jag liv åknack.

 

 

 




Fri vers (Fri form) av aol
Läst 834 gånger och applåderad av 27 personer
Publicerad 2017-08-31 10:16



Bookmark and Share


  Blått Norrsken VIP
Härlig hyllning till din unika roliga vän .
2017-09-12

  Bibbi VIP
Kul!
2017-09-12

  Anya VIP
Klämmigt...som man sa där jag kommer ifrån. Glad blir man av att läsa.
2017-09-10

  Lars Hedlin
Mycket myket bra
2017-09-07

  Fem hjärtan VIP
Viken kul och härligt svängig text!
2017-09-02

  Eva Helene VIP
Härligt livsbejakande! Mår gott när jag läser, tack!
2017-09-02

  Palett
Härlig text om en medmänniska !!
2017-09-01

    ADI Nehlin
underbar text
2017-09-01

  Niliboy
Ja, knallar kan vara härliga!
2017-09-01

  Alysse VIP
Underbar läsning
skrivet med hjärta
och sjungande glädje
Mycket fint!
2017-08-31

  limerick
Härlig, rytmisk hyllning till en härlig vän!
2017-08-31

  Blomma-Stjärna VIP
Det svänger ju, grabben!

Bravo!

2017-08-31

  överlevaren VIP
En text som svänger och ord som sprider glädje!
2017-08-31

  ULJO
Härligt, härligt
2017-08-31

  Marita Ohlquist VIP
Underbar text om en levnadsglad människa!
En förmån att ha i sin närhet.
2017-08-31

  walborg
Härlig beskrivning av en medmänniska
2017-08-31

    ej medlem längre
Härlig hyllning till en man som med rätta kan kalla sig Levnadskonstnär!
2017-08-31

    ej medlem längre
Fart och fläkt och gott humör som smittar av sig!
2017-08-31
  > Nästa text
< Föregående

aol
aol