Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kräves att det tas...-


Nappatag


Min var Idén,
men alla sa
att den va´ fel -
å inte bra !
Jag - för min del, -

hävdar att er
grå Reaktion,
såvitt jag ser, -
ej har reson
i vad som sker!

Ni sova vill
var dj. natt
på Sömnens grill.
Jag tänker att
det är ett spill

av tid som går
förgäves bort,
så att man får
nått slags abort
av Tankens spår..

Dikten täcker
nånnting litet.
Kanske räcker
att nått slitet
upp den väcker...

De vill ej jag
mer skall leva.
Ser, dock, en dag ~ ~
Jag ska sträva, --
ta Nappatag !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 542 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-09-01 12:06



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Jag undrar var själva ordet "nappatag" kommer ifrån...bra diktat i alla fall...
2017-09-08

  Blomma-Stjärna VIP
bra tankar här om att ta nappatag med sig själv
på ens eget lilla vis - inte som en "grå reaktion som ej har reson"!
2017-09-02

  Palett
Bra text om att inte ge upp !
2017-09-01

    ej medlem längre
Svårt när folk ska motarbeta! Det är bra att du inte ger upp!
Bra text som flyter fint!
2017-09-01

  överlevaren VIP
Ja vi har alla olika behov av sömn...vakna och pigga ord!
2017-09-01

    Dan Myrbeck
Vi är ju gjorda så att vi behöver sömnen. Då sorterar vi våra tankar
och intryck. Och kläcker saker i det
undermedvetna. Så - sömnen är bra!
2017-09-01

  ULJO
Matritas klokhet låter sig höras. Väl förmedlat.
2017-09-01

  Marita Ohlquist VIP
Ständigt denna kamp, ja, det gäller att inte tappa taget... eller sig själv!
2017-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf