Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 



#76 Golem

Min vita skjorta är det enda som håller mig frisk. Den har krage av elfenben och manschettknappar som bländar de allra skenheligaste. Svart är det nya ljuset. Det sticker i ögonen och fortsätter garnera brinnande födelsedagsbarn.

Jag håller på att förlora meningen. Med liten marginal i vänsterkanten men med medelmåttor i åttor runt medianen. Det bara blir så. Invecklat som en kattunges garnnystan och lika blåst som en vindflöjel.

Jag brukar gå upp i ottan och bara sitta still i liggande stolen. Känna hur matematiken häller upp morgonstånd i min termoskanna. Värmen finns där men nattens svettningar håller mig alltjämt iskall.

Snart ska jag ta spökena i handen och haka på. Svälja betet från gestalter utan gränser och följa deras idéella kamp för att bli självlysande. Starta en parad i deras ära med färglada ballonger och spanska ryttare.

Jag hatar att vara perfekt.




Fri vers av Betraktaren
Läst 419 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-05 13:50



Bookmark and Share


    lilt
Gestalter utan gränser, det är grejer det.
2017-09-07

    ej medlem längre
ingen är perfekt..det är omöjligt..sluta hata dig själv.
2017-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Betraktaren
Betraktaren