Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

530. Sommar anteckningar.Del 5

Underifrån såg mannens håriga ben i korta mörkblå shorts ut
som ludna lyktstolpar.Den mjukt ljusblå skjortan med korta ärmar
framhävde de solbrända armarna i ett gyllne sken av hår.
Hans toviga hår på huvudet spretade åt alla håll som om
han vaknat nyss.Det något orakade ansiktet såg slitet ut.
Ögonfärg likt en transparent fernissa.Men de var ändå
anmärkningsvärda.Man kunde se ögonbotten.Sådana ögon hade
hon inte sett förut.I hans mungipor låg en mystisk skugga.Utseendet
är imponerande.Från sådana figurer skulle man vilja smita förbi
snabbt och omedelbart gå tillbaka och av oförklarlig inre skrämsel
springa iväg igen.

"Hej!Underbart väder!",sade han kort och tittade åt sidan på de
glidande molnen.
"Här sitter också jag ibland.", tillade han nästan viskande.
"Hmm..."
"Vill du veta varför?"
Och utan att vänta på svar sade han med beklagande ton.
"Imorgon är midsommarafton.Förlåt mig och ha en bra dag!"

Mannen gick därifrån.Eli såg efter honom.Maklig takt.
Breda axlar utsträckta.Men någon form av skugga störde
helhetsintrycket.Nyfikenhet fick henne att följa efter honom.
Från buske till träd med skogmusrörelse smög hon sig efter honom.
Passerande förbi deras tomt kastade han en diskret blick.Han gick
lite längre och stannade sedan tittade sig omkring och försökte
att se genom trädkvistarna på en utskjutande vinkel av verandan.
Utan att se något gick han vidare.

Sammanfattningsvis sprang Eli tillbaka hem.Hon gick in i huset
som var nära skogsstigen.Fanns inte någon.Hon gick till verandan.Där låg
en kvinna på en solstol med en kropp från en modell journal.
Att se Eli,fick kvinnans ansikte att se ut som en ointaglig fästning.
"Ah!Det bara helt enkelt att du!",sade hon slött och stängde ögonen.
Eli Närmade sig henne och utbrast,"Nu träffade jag en fascinerande fågel
som jag såg tidigt på morgonen."
Kvinnas korta vågiga hår blev oroligt.
Eli fortsatte "Hon,eller snarare han...",Eli snubblade av ordbrist.
Ur kvinnas halvöppna vänstra ögonlock gled utt ur försiktigt nyfiket ögonkast.
"Fågeln är originell,mycket lockande!Jag hade aldrig träffat den
eller honom här.",med allvarlig ton avslutade Eli sitt prat och
stirrade på liggande kvinnan.
"Nonsens! Lämna mig ifred!",utbrast kvinna irriterat och lade sig på magen.

f.f




Prosa (Kortnovell) av Lollitta VIP
Läst 293 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-01 19:12



Bookmark and Share


  petter rost
Nu börjar en eld pyra i 'Sommar anteckningar', jag anar att någon slags konfrontation byggs upp mellan lilla Eli som en nyfiken sommarmorgon och den solande kvinnan med ansikte "som en ointaglig fästning" och vars "korta vågiga hår blev oroligt"... det mörknar över horisonten, det är tyst – en väntan sänker sig....
2017-09-01
  > Nästa text
< Föregående

Lollitta
Lollitta VIP