Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
eget foto


Tankar en tidig söndagsmorgon i början av september

jag vaknar tidigt

som vanligt

trots att det är söndag

och jag kan ligga kvar i sängen

vila en stund till

oron får mig att gå upp

det är mörkt utanför mitt

altanfönster

i ett fönster är en lampa tänd

annars är det mörkt

överallt

ser på det aom växer

därute på altanen

det är mycket som nu gjort sitt

vissnat och gulnat

snart dags att städa altanen

göra fint inför höst och vinter

först ska jag ta så mycket frön

av tagetes och krasse

så jag har att så när våren kommer

jag är trött

lägger mig en stund till

jag behöver inte somna

ligger och tänker

vad den här dagen ska ge

första söndagen i september

då är det en historisk vandring

efter gamla fruns väg

som hembygdsföreningen  genomför

sen några år

spännande

det brukar komma mycket folk

för att gå den och lyssna till

gamla frun

som var disponentens hustru här

för mycket länge sedan

jag har lovat

sitta och ta betalt för vandringen

sen för fikat när dom ommer tillbaka

efter sin vandring

då brukar det smaka bra med fika

jag har tydligen somnat om

vaknar att telefonen ringer

det är en av mina vänner

som undrar om vi ska ta en promenad

i dag blir det inte att jag följer med

jag ska gå till hembygdsgården 

fram och tillbaka

det räcker i dag

mina fötter värker

det skär som knivar

sådana här gånger

går jag inte mer än nödvändigt

ser ut genom sovrumsfönstret

det är mulet

jag hoppas att regnet håller sig borta

att solen vill komma fram

om bara för en liten srund

dags för en kopp kaffe

så jag vaknar ordentligt

låta söndagen ta sin början

 

anits 3 september 2017

 

 




Fri vers (Prosapoesi) av anits VIP
Läst 481 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-09-03 07:25



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Trevligt att läsa om dina funderingar på denna söndagsmorgon...
2017-09-08

  Lars Hedlin
Väldans fint skrivit!
2017-09-07

    Dan Myrbeck
Hoppas söndagen blev fin!
2017-09-04

    ej medlem längre
Trevlig skildring av din dag!
Fin bild, ser ut att vara humlestörar!
2017-09-03

  Bibbi VIP
Tycker om.
2017-09-03

  Niliboy
Ja, du, det är så roligt att läsa dig å jag spisar Django Reinharth, den romska jazzgitarrist helt underbart!
2017-09-03

  aol
Vaknade nu här i Ystad till sol och fågelsång. Gillar din morronbetraktelse
ja din dag kommer att bli bra
2017-09-03
  > Nästa text
< Föregående

anits
anits VIP