Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Världen är på flykt. Många av våra bröder och systrar delar med sig av berättelser vad en främling kan ha betytt under deras resa.


Främlingen

När jag går omkring i natten
Får jag lyssna till din röst
Du är den som ger mig vatten
Du är den som ger mig tröst
När jag inte vågar andas
och mitt hopp har tagit slut
Ser du till att dagen randas
Så jag hittar vägen ut

Som en främling mig du mötte
Du som en gång blev min vän
När du såren mina skötte
Läkedom som varar än


När jag flyr igenom länder
Ifrån ondskan som jag mött
Tar du ömsint mina händer
Ger mig kraft när jag blir trött
När jag lägger mig att sova
Ger du mig en trygghetsbädd
Du den ende som kan lova
Mig att aldrig mer bli rädd

Som en främling mig du mötte
Du som en gång blev min vän
När du såren mina skötte
Läkedom som varar än




Bunden vers av Lennart Arvidsson
Läst 329 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-03 09:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lennart Arvidsson
Lennart Arvidsson