Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Osammhängande text som jag behövde skriva.


Skilsmässobarn vid 24

Det är konstigt när man får vara förälder åt sin förälder. Det kanske är själviskt. Efter alla gånger som jag blev tröstad som barn. Jag grät mycket som barn. Det finns albino -ödlor som har genomskinlig hud. Hjärtat, tarmarna och blodådrorna, allt är blottat. Mitt känsloliv som barn var likadant. Skört och lätt att se. Så jag borde kanske vara mer tacksam. "Ja ja ja ja" och han fortsätter "just precis. Jajajaja" jag är så jävla trött på det här samtalet idag 56 imorgon 58. Jag trodde aldrig att jag skulle sitta här. Svara i telefon. Vara trevlig. Bli utskälld. Älska kunderna. Hata kunderna. Vilja deras bästa. Vilja tända eld på deras hus och jaga dem jävlarna. Min pappa. Jag har sett honom gråta två gånger i mitt liv, när farfar dog och han spelade farfars gamla jazzskiva. Vi skulle se vilken skiva som passade bäst till begravningen. Pappa låg i soffan och borrade in huvudet i mammas famn. Det såg märkligt ut. Jag älskade honom så mycket just då. Det var äkta och ärligt. Ingen fasad. Bara tårar. Andra gången jag såg honom gråta var för en vecka sen. Det sista var nästan klart i huset. Han grät hejdlöst, den här gången mot min axel. Det kändes märkligt. Plötsligt var jag längre än pappa. "Jag är så ledsen för det jag gjort" Nu verkade han inse vidden. Vidden av konsekvenserna som uppstår när man bedrar sin fru och splittrar sin familj. Pappa grät en tredje gång i köket. Jag har sett min pappa gråta tre gånger. Jag är tillbaka framför mina tre skärmar. "Ursäkta att en gammal tant hostar" säger en 90-årig tant som är fast besluten att investera i framtiden. Jag tycker att hon är modig och lämnar samtalet med ett bättre humör än innan. Sen tänker jag på pappas tårar mot min tröja. Det blev aldrig som vi tänkte oss. Augusti hänger kvar en dag till. Vart tar vi vägen nu? Vem är jag idag? Vem var jag igår? Vad i helvete är det som händer?

Vi har en kille på jobbet. Han bor i ett badrum i Uddevalla och han är så jävla otrevlig. Varför är han så otrevlig? Han bor i Uddevalla det är kanske därför. I ett jävla badrum.




Fri vers av Jakob B
Läst 205 gånger
Publicerad 2017-09-03 15:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jakob B
Jakob B