Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En som jag förstår sann episod, så som jag fått den berättad. Endast namn fiktiva.


Oidentifierat föremål


Historien förtäljer inte exakta tidpunkten för följande händelse men vi befinner oss vid ett skogsparti utanför Uppsala. Det är det sista skälvande året innan Milleniumskiftet 2000 och dag har blivit sen torsdagseftermiddag i början av september. Från bilstereon strömmar ”For What It’s Worth” med Buffalo Springfield och de två väg-och-vatten ingenjörerna som just avslutat ett jobb samtalar om den stundande helgens begivenheter. Nils Gunnar Utterström, bördig från Sangis, tätort mellan Kalix och Haparanda, är sedan länge bosatt i Gävle. Kollegan Ralf Wiipa, ursprungligen Luleå, bor i Sandviken. Båda har studerat vid högskolan, numera Luleå tekniska universitet, under sent 1970-tal.

Efter att de två snackat om Ralfs nyinköpta Ford Mondeo börjar hemfärden hägra. Just då tystnar musiken. De elektriska tycks vara utslaget. Och högt över skogsbrynet några hundra meter bort skymtas en främmande farkost som ingen av de båda männen sett dess like av förut. Inte tillstymmelse till motorljud. Bara tigande vind.
- Men vad i helsefyr? utbrister Ralf.

Nils Gunnar och Ralf får nypa sig i armen för att förvissa sig om att de inte drömmer. I dryga 30 sekunder kan de beskåda denna gigantiska bruna tingest. Sen försvinner den lika snabbt och ljudlöst som den kommit. De båda är ense om att det torde vara högst osannolikt att luftskeppet tillhör Försvarsmakten, utan snarare något taget ur en science-fiction film.

Tjugo minuter senare funkar allt i bilen och de omskakade männen kommer ut på E4:an och börjar återtåget.
- Det var det knepigaste jädra jox ja nånsin sett. Som något kantig jättecigarr med en del upplysta ställen. Har man sett det, har man sett allt, anser Nils Gunnar.
- Skulle vi inte vart två om det, skulle ingen tro oss, konstaterar Ralf.
- Så är det, instämde Nils Gunnar.

Väl hemma hos sina respektive berättar de om sin säregna upplevelse och fruarna bara gapar. Som ingenjörer kan de yrkesmässigt nära nog exakt skissera hur denna farkost såg ut. Till formen en enorm kantig cigarr med brun färg, små fönster, spotlights och egendomligt små vingar på bakre sidoparti. Ljudlös. Med svindlande hastighet. Helt enkelt så nära ett UFO som det bara går.




Prosa (Kortnovell) av BenGust VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-03 17:30



Bookmark and Share


  Elinor Sörensson VIP
Intressant och välskriven historia.
2020-11-06

  dansamedvargar
Intressant! Tack..
2017-09-04
  > Nästa text
< Föregående

BenGust
BenGust VIP