Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nattskorpor

 

I mörkret smyger jag tyst nedför trappan. Jag undviker att trampa på det knarrande trappsteget för att inte väcka familjen som sover. I köket möter mig siffrorna 03.17 på mikrons display.

   Med skorpor och mjölk sätter jag mig vid köksbordet med endast diskbänksbelysningen tänd. Utanför fönstret är nattmörkret kompakt.

   Långsamt återuppväcker jag tankarna som inte tillåter mig att sova. Det måste ner på papper genast. I morgon kan det vara för sent.

   En timme senare sitter jag fortfarande kvar. Ensamheten i natten med ordvändningar, block och penna är guld värd, trots missad sömn.

   Den tiden är min frihet. Bara min.

 

© Kjell Åhsberg




Prosa (100-ordare) av Kjell Åhsberg
Läst 261 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-04 16:55



Bookmark and Share


  Ann V Åhsberg VIP
Ja, det kan verkligen behövas när vardagen är som intensivast, känner igen!
2017-09-09

  Chawa VIP
"Den tiden är min frihet. Bara min." - härligt!
Fin 100-ordare om kreativitetens spröda viskning som kommer så där nära oftast/endast när övriga världen sover som bäst!
2017-09-07

    Orkiden
Älskade stunder..de gör livet värt så mycket mer...
Som en hemligt kär vän att sitt ner med, oavsett vart eller tiden på dygnet...
2017-09-04

  Bo Himmelsbåge
Härligt med inspirerad egentid,
om det så är mitt i natten...
Stillheten, tystnaden och det kompakta mörkret, som gör tankarna nästan levande i dunklet, är en obetalbar gåva
att försöka omvandla till dikter o berättelser....
Mycket fint ordat!
2017-09-04

    ej medlem längre
Det är något visst med att sitta där i tystnaden om natten, när andra sover!
2017-09-04

  ULJO
Härligt med sådan egentid.
2017-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Kjell Åhsberg
Kjell Åhsberg