Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto_ Eva Hedlund


Från generation till generation

rosa jättbalsaminer
växer i vattenkanten

får mig att minnas dig
sittande i solen på farstutrappan
klädd i kjol och förkläde
vi spritade ärtor tillsammans
tomma skidor i hinken
gröna skimrande ärtor i bunken
smaka
fick jag när allt var klart

farfar lutad mot väggen
hatt på huvudet
svagdricka i handen

             *

på väg hem
stannade vi till
pappa, mamma och jag
mitt körkort var alldeles färskt
han tyckte jag tog kurvorna säkert

huset stod öde och tomt
balsaminerna bildade fortfarande häck
runt torrdasset
frökapslarna hängde i klasar
samlades i en papperspåse
smulades sönder
ströddes ut bland ormbunkarna
vid bäcken
när vi kommit hem

under trädet
stod det vita bordet
en skiva på ett symaskinsunderrede
myggen surrade
kring våra huvuden

© Eva Hedlund fd Langrath 2017




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 607 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-09-04 20:11



Bookmark and Share


  Nils-Robert
Så fint fångat om en svunnen tid. Skapar bilder och känner lukten av sommaren.
2017-09-05

  Ewa-Britt Nilson VIP
Till ett underbart
liv från förr Du
öppnat en dörr...
Nu önskar jag, tänk om
man fick hoppa in igen
i tillvaron som var då...
Hur överlycklig skulle
man inte bli idag då...
2017-09-05

  prinscess VIP
Vad fint vilka vackra minnen
2017-09-05

  ULJO
Underbart berättat
2017-09-05

  Anya VIP
Jättefint berättat i två tidsperspektiv. De har en så speciell doft dessa jättbalsaminer . Fint att ta frön och så ett minne.
2017-09-05

  Bibbi VIP
Så fint.
2017-09-05

    ej medlem längre
Fin minnesrik tidsresa.
2017-09-04

  walborg
Stämningsfull beskrivning
2017-09-04
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP