Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ute i finnmarken

 

ute i finnmarken,

där mina rötter bor,

vandrar jag på kända stigar

 

silvertrådar slingrar sig fram,

badar i malmglans,

kastar ljus på bergets stenar

 

stenar som har byggt,

nya starka hem,

på vägen jag går fram

 

Finnmarken,

det är en stilla frid,

i denna djupa skog,

och vattnets spegel,

syns mellan träden,

så inbjudande,

så vilsamt för själen,

en skatt att förvalta,

en skatt att ta vara på




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 272 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-04 23:13



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Skön "hemkänsla" i din dikt...
2017-09-08

    ej medlem längre
Det finns de som konverterar till katolicismen som säger att det är som att komma hem. Kan man konvertera till Finnmarken?
2017-09-06

  ULJO
Härligt att få ta del av vandringen i de omgivningar där dina rötter bor.
2017-09-05
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP