Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regnet faller

 

 

Skogen tätnar

där jag irrar runt

mellan trädens stammar

granarna viskar

om dig och mig

 

Regnet faller

kallt höstregn

 fryser

skogen känns främmande

denna plats jag känner så väl

 

igår var du en främling

på besök

och vi hälsade artigt

du var noga med att hålla

distansen

fan

 

Kom och håll om mig

 

Regnet faller

jag snavar fram

på hala rötter

Täckta av mossa

 

Träden viskar

att jag kan stanna

hos dom

låta mina fötter slå rot

 

finna tryggheten igen

där i skogen

lyssna på gröna granars

skvaller

växa av vattnet

som molnen levererar

 

regnet faller

jag blundar

håller hårt

om mig själv

känner hur tårna

söker sig ner

i den mjuka mossan

 

allteftersom mina nya rötter växer

kommer lugnet åter

 

och jag känner inte längre

regnet som faller

 

 

 

 

P.G 20170905

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Peter G VIP
Läst 473 gånger och applåderad av 20 personer
Publicerad 2017-09-05 00:05



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Förunderligt vackert i livets flöde

Tack!
2019-03-06

  Karina"Kia"
Smärtsamt och känsloförvirring i förändringens snärjde skogsstig!

Bra skrivet,beskrivet!
2018-01-20

  Carl Mikael Fäldt
Detta är i min mening skönskrift!

Du skriver ut en positiv ström vännen!
2017-09-22

  Blåbäret
Så skönt att i all vilsenhet hitta fäste och jorda sig. Lager på lager skalas av och kvar finns förankringen och tilliten i och till sig själv.
2017-09-08

  Chawa VIP
Jag läser in känslosamma bilder om avstånd och smärta, men också läkedom och tröst. Naturens element famnar och utför sin magi, förvandlingen är märkbar och ljus... Tycker om det lilla hoppets låga!
2017-09-07

    snöö
Alltså, vilken fint målande beskrivning av känslor! Gillar särskilt att du tar skogen till hjälp att forma dikten. Vemod, smärta och sen till sist ett försiktigt hopp.
2017-09-06

  Marita Ohlquist VIP
Livets träd skakar och känner saknad efter en viktig rot som försvann, men får lugn och ro med de nya rötterna som växer fram!
Bra skrivet om ett liv i förändring.
2017-09-06

  Blått Norrsken VIP
Mycket fint i din kamp som gör ont .
Positivt som du skriver att dina rötter åter växer ut och lugnet åter kommer tillbaka.
2017-09-05

  överlevaren VIP
Berörande bra ordat!
2017-09-05
  > Nästa text
< Föregående

Peter G
Peter G VIP