Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Soldater och ormar


vi älskar dig på något sätt
så vi är dina soldater

du har skrivit henne så många sånger
vi har hört dem så många gånger
mollskalor, tonade övergångar
samma verk i olycka

ikväll är du prins och världen är din
ni har matchande hår och glittrande kindben
hon lägger händerna på dina axlar
du är redan förlorad

det är som att bevittna en bilolycka i slowmotion
hon kraschar rakt in i dig
våra hjärtan bryts i takt
med hennes stön mot din hals

*

krossade hjärtan på klackarna
ikväll är hon med sångaren i bandet
imorgon är ni främlingar
er historia är redan lyrik

hon är en orm sa han,
följde er med blicken när ni försvann mot mörka hörn,
han som har vaktat dig
sen ni fick ljud och ord att sam-spela

vi alla vet det
även du,
du som är din egen brutus
men

hon har aldrig varit så vacker som i dina ögon
ikväll




Fri vers av mögel
Läst 459 gånger och applåderad av 7 personer
Utvald text
Publicerad 2017-09-09 14:13



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
En riktig boa.
Fin dikt!

2017-09-23
  > Nästa text
< Föregående

mögel