Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

*The human bandages has been taken away

Åh, jag skriver mycket.
Vad skriver du?
Allt möjligt. Det viktigaste är att man får texten att landa, i tydlighet om vad man vill.
Vad skriver du mest om?
Djävulens profil.
Va?! Hur kan du, som är så inriktad på godhet, ägna dig åt djävulstankar?!
Semantik. Jag trodde din fråga gällde omskrivningar. Jag gör alltid omskrivningar – så fort jag anar minsta tecken på Djävulens profil bland mina ord.
Vad gör då?
Jag knäcker Djävulens ansikte.

*

Gå runt varje dag och tänk:
"Jag är lagen",
och se hur du rör dig,
hur du för dig
bland människor
du nu ser med andra ögon.

*

I hennes värld är t.o.m. kärleken
en form av rädsla.

I en snabb tid,
motsvarande 1000 år i människoår,
finns något ensamt i hennes tankar,
som utvecklar en filosofi för en hel galax:
ett medvetande,
utan längtan efter kärlek –
för där, i hennes värld,
finns det mäktigare krafter.

Kärlek är kärlek
och varken kan eller skall jämföras
med någonting annat i någon existens.
Så, vad menar jag då med att kärleken
är en form av rädsla,
och att det finns något mäktigare?
Inget annat än
Andra spel.
Andra regler.
Mer till ens behag.

*

Berätta om ditt måste,
om ölkronan som kröner ditt huvud.
Berätta om vindarna över skummet.
Berätta om glaset.
Jag säger: berätta om glaset
som håller om, och bär på, explosionen.

*

Mest av allt kommer
ingenting.

Det verkar som om detta
för de flesta
betyder
en skön dag.





Fri vers av Salvation Pepper
Läst 320 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-09-05 22:03



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Funderar på vad en skön dag betyder för mig...
2017-09-08

  Lars Hedlin
Tankeväckande!
2017-09-07

    Sefarge VIP
En blomsterbänk
Av poetiska tankar
Att betänka o njuta
Av!

2017-09-07

  Blomma-Stjärna VIP
i dina texter öppnar du för synsätt som jag inte sett förr - jag överraskas då av mig själv (!) ja, för jag kan ju bara läsa din diktning inifrån vad bilderna väcker i mig själv -
tack för intressant läsning!
2017-09-06

    ej medlem längre
du kan Frågorna, Kapten
um. fastnar för
Ingentinget;

+ för svaren
2017-09-06

  bumerang
"Åh, jag skriver mycket. "

Tex Om det som sen följer. Och det är mycken filosofi.

"Som för de flesta betyder en skön dag".

Men som för andra kan betyda att
se med andra ögon.

Det ligger nära till hands för just mig att fastna lite extra så i texten.









2017-09-06

  ULJO
Precis tankeväckande
2017-09-06

  Marita Ohlquist VIP
intressant text som landade och satte fart på tankeverksamheten!
2017-09-06

    ej medlem längre
Det finns så mycket jag fastnar för här, särskilt uttrycket att allting är omskrivningar. Det är precis så det är.
2017-09-06

  i af apa
Att knäcka djävulens ansikte är det ofarligt ? Texten väcker de tusen frågorna
2017-09-06
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper