Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag kommer inte ihåg när världens historia föddes

Döden är en tvååring
med krossat knä och liksöt andedräkt.

(Varför göra Döden imponerande?)

*

En kryssning
från länge
till kanske.

*

De talar till mig!
Och jag som trodde
att jag inte kunde
vrida molnen!

De berättar:
"Säg din mening,
och av det tolkar vi
vad än du vill ha.

Säg vad du tycker är bra
och mer av det ska du ha.

Nämn icke annat.
Icke annat.
Håll himlen,
håll himlen ren
för oss."

*

Gammal bland gungorna,
stadigt i skuggan av mån,
(den mån man kan – icke mån)
obarmhärtigt icke pojke
i skarp vind av det oförlåtna.

Det visste jag inte.

*

Jag kunde inte se dem,
de enorma, svarta fladdermössen
som spektralt bröt över drömmarna
och tunna hängde kvar
i en sista intervall.

*

Blommorna eldar ner bergen och vägarna.

Nej. Inte sant.

Jag kan höra det stora mörkret,
och känna igen dess profil.

Nej.

Solnedgångens ljud passerade
igenom hieroglyfer och Platon.

Nej. Vänta! Detta vågar jag inte svära på.

Men någonstans i sinnet
skedde något liknande.

*

Tro ingenting diffust.
Se ut som toppen av en lavin.
Bygg ut varje under.
Var stor och kommen från sätt.






Fri vers av Salvation Pepper
Läst 387 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2017-10-08 15:31



Bookmark and Share


  ULJO
Bra där. Mycket att fundera över
2017-10-09

    ej medlem längre
Intressant, med många Hörn

tänk om man kunde vrida Moln!

bravo +
2017-10-08

  i af apa
" blommorna eldar ner bergen och vägarna" , just detta kan jag så tydligt se. Allt är mig inte förunnat att skåda, då jag heller inte minns när världens historia började... tankar väcks o släcks i detta drAma, fint!
2017-10-08

  Marianne Räf
En rättså komplicerad text.
Men jag gillade flytet !
2017-10-08
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper