Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Senryu – men kanske ändå inte.


Poetens oförlåtliga geometri är förlåtlig

Min silversmärta,
som sammet i dess början,
strömmar likt havet.

Ske något annat.
Åtminstone säj något,
inne i din kyss.

Tillfällen kommer,
torterade, samlade,
att låtas läka.

Utom långsamhet
välsignades varje blad,
att ljus krevera.

Ingen dimma krävs
när du tänker på stjärnor,
då dimman lyder.




Bunden vers (Haiku) av Salvation Pepper
Läst 294 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-09-12 07:28



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
Storartat och stjärn beströdd
2017-09-22

  Eva Helene VIP
Ger mig inte i kast med att tolka - bara hänger med och en god känsla sprider sig - inom.
2017-09-12

    ej medlem längre
Åh, vad jag fullkomligt älskar de här raderna! Blixtnedslag på blixtnedslag i klarhet och mystik. "Åtminstone säj något,/inne i din kyss." - i de raderna stannar jag tror jag.
2017-09-12

    ej medlem längre
Verkligen fint sammanhållet och mycket trovärdigt. Tänkte aldrig på att det faktiskt är haikus förrän jag läste undertexten. Allra bäst tycker jag om första strofen som fångar mitt intresse - och det förblir kvar.
2017-09-12

  ULJO
Tänkvärt skrivet
2017-09-12

  Marita Ohlquist VIP
Att läsa med tankens klarhet!
Varje strof har sitt budskap, tillsammans bildar de en helhet!
2017-09-12

    ej medlem längre
och med stjärnor
Lyftet! +
2017-09-12

  Bibbi VIP
Begrundar dessa djupheter.
2017-09-12

  aol
Gillas djupt genomträngande skaldat,
2017-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper