Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen, men annorstädes

Om du tror på det skrivna ordet,
på böcker, så tror du på tricket,
tricket som skrev orden
bara för att du ska läsa
istället för att leva och lära.

*

När jag lämnar alfabetet
och lever i drömmarna mellan bokstäverna.

(Speciellt älskar jag de två grindarna
mellan B och C, och mellan G och H,
innanför vilka mod är lag
och mitt barn att leva.)

Detta borde vara större delen av tanken,
inte för världens pjäs, godtycklig och din.

(Påminn mig om detta!)

*

Denna molnbild kan jag ha i veckor.
Den talar om sorg, offer och längtan,

om det som är inget annat än rätt,

om hoppet om förståelse,
om en resan som är nu och du,
om det förgångna, förgängliga
som tror sig jaga.

Jag är vågor i havet,
och inbillar mig inget annat.

Vågor man sett kommer aldrig mer.

(Så många underteckningar på dessa ord:
Så fala som ljus aldrig dala.)

*

Jag vet att Gud flög förbi mig
för en stund sen,
delad till en fågel,
och jag följde flykten
tills den försvann.
Så känns det att följa,
att känna Jaget. Alltet.
Så förbarmande intet.

*

Himlen full av spjutvara.
Den går baklänges!
Varför?
Det har varit.
Framtiden är det förgångna,
känns det inte lugnare så?
Inget annat kan finnas,
inget annat kan vara.






Fri vers av Salvation Pepper
Läst 391 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2018-01-03 19:53



Bookmark and Share


  bumerang

att leva i "drömmarna mellan bokstäverna".
Just så är det.
Likasom att strukturerna finns att hitta mellan siffrorna.
"vågor man sett kommer aldrig mer".
Ja.
Likaväl som att ingenting kommer någonsin mer
varje upprepning är ny
osv
några av mina tankar om din fina dikt
2021-05-17

  Janina Kaminska
Spännande välformulerade tankar.
2018-01-10

  Lars Hedlin
Läser och begrundar..."APPLÅD till dig!
2018-01-09

  kerstin skriver VIP
jag läste raskt fram till 'Vågor man sett kommer aldrig mer. ' och där fann jag dikten. läste igen och så fick den fler dimensioner för mig. dels det förgängliga och dels det repetetiva. tack för fin läsning!
2018-01-09

  ResenärGenomLivet VIP
Jag tror att man kan lära och leva även genom att läsa, men man måste själv bestämma vem och vad man ska tro på...det blev mina tankar när jag läste...
2018-01-07

  Marita Ohlquist VIP
Mycket att fundera på här!
Fastnade bl.a för liknelsen om att vara vågor på havet, (livets hav).
2018-01-04

  objekt3
Är ord magiska?
2018-01-04

    ej medlem längre
Ännu ett äkta guldkorn att läsa och begrunda eller att leva.
2018-01-04

  Eva Helene VIP
Förtätat och mycket välskrivet! "Framtiden är det förgångna, känns det inte lugnare så?"
- Jo.
2018-01-04

  i af apa
Apa säger likt de två,
ord o meningar att spara,
tack!
2018-01-04

  Nils-Robert
Många rader och tankar att spara och reflektera
2018-01-03

    ej medlem längre
så många ord att spara...
Fulltankad! +
2018-01-03
  > Nästa text
< Föregående

Salvation Pepper
Salvation Pepper