Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ullfält

Lyssna
Hör
När ull luddas till döds
äg din tid till nära ro
Räds inte av skrämda otåliga skarors jämmer
Du åtar dig endast stinkande resenärers guldgruva
Be slaktarens barn damma av sin plats
när broar ändå spricker
För din gömda stolthets skull
borde andra resa sin hydda
för att se
att tid stillas av stillhet
o sen när ullen kardas till skåror
kan du så ett helt fält av njutning




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 180 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-06 09:48



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Tänkte mig ett stenålders
Gravfält på en beteshage
Tänk vad en dikt kan ge
tanken Vingar.
Topp!!
:}


2017-09-17

  Ulf D VIP
Texten sätter läsaren på prov, för vad är det jag läser? Tankarna får fart och även minnen från första gången jag såg får klippas där någonstans bortom på andra sidan millenieskiftet. Varma kläder är nästa tanke som dyker upp, det är nog klurigheten och öppenheten, har ingen aning och förvånas. Titeln lockar till läsning.
2017-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena