Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Livet är som en påse"

Vi vill inte vara uttråkade. Vi behöver action !

Därför måste vi alltid, när vi är ute och går;

eller reser med tunnelbana, buss eller tåg;

ringa upp vänner och släktingar

för att slå ihjäl varje sekund

där vi är ensamma med våra tankar

Och att vara ensam med sina tankar

är inte roligt

för då blir man varse sin inre tomhet

Det lätt att erinra sig 

Hasse Alfredssons roliga monolog om Pastor Jansson:

"Livet är som en påse - tomt och innehållslöst;

om man inte fyller det med något"




Fri vers (Prosapoesi) av Valter Örn VIP
Läst 504 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-07 14:03



Bookmark and Share


  ULJO
En fortfarande lika aktuell monolog. Ett liv utan innehåll är ju ganska meningslöst.
2017-09-08

  Öknens Ros VIP
Hasse Alfredssons ord gäller även i vårt moderna samhälle, att bli ensam med sina tankar tycks vara skrämmande för många.
2017-09-07
  > Nästa text
< Föregående

Valter Örn
Valter Örn VIP