Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Olyckliga äktenskap


Ett grått vardagsdrama

Så levs många äktenskap
blytunga av tristess och vantrivsel.
Ändå hänger man i.
Infernaliskt dåliga förhållanden
är det gott om i teaterpjäser.
Lätt att känna igen sig i,
därför att de har utspelats
i närheten av en själv.

Man kan hänvisa till "äldre generation"
Där fanns en social skam över en skilsmässa
En inställning som
"har man tagit fan i båten
får man ro honom iland"
var inte ovanlig.
Naturligtvis spelade också ekonomin in.

Den här sortens dödsdanser har inte upphört.
Mer än 100 år efter det att Edgar och Alice
porträtterades av Strindberg pågår de ännu.

Själva kärleksbegreppet kan förvirra.
Man kan ha behov av någon,
som står emellan en själv
och ens föreställning om avgrunden.
Människosläktet kan ha en konstant
skräck för separation.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Ingegerd svedin VIP
Läst 224 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-07 18:55



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Här sätter du fingret på mångas bistra verklighet!
2017-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Ingegerd svedin VIP