Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Stackars Nordea!


Klagovisa. Eller litania över vår bankkris.

I somliga nationer
finns inget överflöd
Befolkningen är hungrig,
inburad eller död

Men de som ännu lever
de lever för de andra
Inte som i Sverige
där vi klagar på varandra

Men det är mest synd om banken
hur ska de hålla ut
som har 41 miljarder över
när månaden är slut

Samtidigt i politiken
det väntas på ett svar
Hur en tvåbarnsmor i Skövde
har bara 40 kronor kvar

Hur den bästa utav världar
en s.k. demokrati
kan ha så mycket pengar
och så lite empati

Men det är mest synd om banken
hur ska de hålla ut - alltså?
som har 41 miljarder över
när månaden är slut




Bunden vers (Rim) av Botox
Läst 271 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-08 07:57



Bookmark and Share


  henke_r
Jag vill inte vara den som jobbar på Nordeas kundtjänst med att besvara sura inlägg i sociala medier:) Fin dikt!
2017-09-10
  > Nästa text
< Föregående

Botox