Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En dröm är på väg att förverkligas





Nu skall det äntligen ske
månader av väntan är över
det skall bli spännande att se
det nya taket vi så väl behöver

vi har bytt och förskönat
allteftersom, både ute och inne
det har blivit riktigt bra
men taket har gnagt i mitt sinne

nu skall vindarna tömmas
mycket skall kollas och väljas
många beslut skall tagas
sparas, skänkas eller säljas

mycket skall bäras och flyttas
barnbarnen skall hjälpa till
de är unga, friska och starka
glad och tacksam att de vill

längtar att gå runt huset
lyfta blicken, minsann
glädjas åt att drömmen
äntligen har blivit sann




Bunden vers (Rim) av Marita Ohlquist VIP
Läst 485 gånger och applåderad av 21 personer
Publicerad 2017-09-08 11:19



Bookmark and Share


  Eva Helene VIP
Så härligt och framåtblickande! Fint formulerat också!
2017-09-11

  Ezmeralda VIP
Härligt att du/ni får uppleva det.
2017-09-11

  Rise Little One
Underbara nyheter!
2017-09-09

  M.Eta
Roligt med förnyelse, hoppas det blir bra!
2017-09-09

  Maria Sundelin VIP
Hoppfullt
Kramar
2017-09-08

  aol
Det unga benet före det gamla efter, så fint att läsa om nyordning,
2017-09-08

    Elisabeth Nilsson VIP
Vilken härlig förväntan att finnas i! Och fint rimmad vers.
2017-09-08

  ResenärGenomLivet VIP
Skön känsla när något man länge drömt om äntligen blir av...
2017-09-08

    ej medlem längre
Grattis! Och: Ovanligt se dig skriva bunden vers:) Bra Marita GVD!
2017-09-08

    ej medlem längre
Förväntan, för-längtan är en väldigt härlig känsla. Och när dagen infinner sig när drömmar kan förverkligas är det bar att njuta fullt ut, lämna det gamla och möta nytt! Lycka till!
2017-09-08

  Niliboy
Du är så duktig, men jag drar mig för att gå upp på vinden å röja lite!
2017-09-08

    ej medlem längre
Så härligt med förnyelse!
Varmt lycka till med allt det nya glada!

2017-09-08

    ej medlem längre
Att rena. att rensa upp, att minnas, att förnya - ett spännande arbete...
2017-09-08

    Peter Söderqvist
En fin skildring av ett speciellt äventyr i vardagen.
2017-09-08

  Salvation Pepper
Fint för dig!
En viktig sak, på många sätt: tak över huvudet.

Ju nyare och starkare desto bättre!
2017-09-08

  Öknens Ros VIP
Lycka till med vindsröjningen och det nya taket!
2017-09-08

    ej medlem längre
Låter som en härlig händelse. som kommer att betyda mycket för er på flera plan. Jag gläds med er och njuter av att läsa din fina dikt.
2017-09-08

  ULJO
Det där med att skänka har sina sidor. Jag vet av erfarenhet att det är svårt. Men förlösande efteråt.
2017-09-08

  StinaJ VIP
Härligt. Det gamla byts till det nya och med det kommer glädje och ny livskraft.
2017-09-08

  överlevaren VIP
Ord av glädje, att nå det man strävat efter ger en härlig känsla!
2017-09-08
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP