Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Persefone

 

Persefone vandrar i underjorden,

och våren stannar i tvekan,

fångad i mörker för kärleks skull,

stannar hon växtlighetens kraft,

skapar ingen frodig grönska,

nere i dödsrikets kalla salar,

Hades må vara dödens gud,

men hon är både stark och vacker,

hon bidar sin tid, väntar,

på kraften som bryter förbannelsen 




Fri vers av StinaJ VIP
Läst 358 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-08 11:24



Bookmark and Share


  Bengt H VIP
Läser den som en människovänlig text.
2017-09-14

    ej medlem längre
Metafor för de kvinnor som i det dolda dröjer och bidar sin tid? men jag vill nog påstå att jag allt som ofta ser att många redan brutit igenom all betong, asfalt och ofruktbar jord och blommar! Redan i tidig soluppgång.
2017-09-09

  aol
Bra skaldat där djup och känsla,
2017-09-08

  Marita Ohlquist VIP
Bra skrivet om en dramatisk historia förknippad med sommar och vinter.

2017-09-08

  ULJO
Riktigt bra skaldat
2017-09-08
  > Nästa text
< Föregående

StinaJ
StinaJ VIP