Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Jag är så lycklig

för jag träffade på alla de så kallade gudarna idag
Ja, jag sa till de alla några sanningens ord
med vad de har ställt till med, med alla sina religioner
Lurat hundratals miljoner människor med sin tro
Vilket inte är så bra
Sedan bad jag de alla att bara gå och dra något
gammalt över sig
För det dem har gjort är inte okej
då den enda och sanna guden finns inom oss alla
då vi gör goda gärningar för andra
Det och endast det
Så inte konstigt då att jag alla dessa falska gudar
håller på och klandra
Ber dem att fortsätta vandra så långt bort det går
ända tills vi har glömt bort deras djupa anlete
och djupa sår
Svikna som vi ständigt har blivit av deras falskhet
För titta bara på Jerusalem idag och vad som där försigår
En stad uppdelat på två där det är fullt med soldater
med vapen som patrullerar fram i Jesus gamla spår
Även Guds son sägs det
Palestina gånger två kan man säga
Så Jesus däruppe i himmelen
Vad har du att säga om det här
Vad kan du säga till ditt försvar
Kunde du inte förutspå det här
Att du inte bara kunde ha lämnat alla dessa människor ifred
med dina påhittade sagor från en svunnen tid
om hur man ska och inte ska leva
För numera bryr sig människorna inte om det där med religion
då de bara söker lugn och ro och lite frid

Ja, jag är så lycklig
För jag träffade på alla de gudarna idag
Något som jag tycker att ni alla borde få veta…

Ken Cassel
8/9-2017




Fri vers av Ken Cassel
Läst 216 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-08 20:50



Bookmark and Share


  Gunnar Hilén VIP
Den här gillade jag ! Heja, va bra !
2017-09-14
  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel