Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trädet

En trappas mjuk skugga
på en ljusblå vägg.
Känns tropisk
jag tänker på en bassäng
vi badade i
i Italien.
Jag tänkte det var dumt
att bada i bassängen alltså
när havet var så nära.

Palmblad ser jag där också
som en skugga
på väggen.
Jag tänker på den grekiska ön
där vi inte alls kunde sova
eftersom cikadorna
sjöng så högt
och myggorna bet hårt
hela natten.

De här minnena
ser jag mjukt
som darrande skuggor på väggarna
genom Medelhavets
varma luft.
Dina konturer dock
när du vandrar tvärs mitt sinne
dem ser jag mycket tydligt.

Vems var den hand som huggit dem
i min hjärnas årsringar?




Fri vers (Prosapoesi) av Petr Petrsson
Läst 242 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2017-09-10 22:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Petr Petrsson
Petr Petrsson