Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
jag vet aldrig hur man avslutar en text i tid


så vem fan är du att älska mig


vem är du att älska mig
du känner inte mig
du förstår inte
du ser bara rollen jag spelar
hon är pretty grym, det kan medges
bubblande och kvick och full av ljus och energi och ord
men hon är en kompis till mig
hon är den vackraste av mina målningar
hon vet hur man går för att vända huvuden,
jag, jag bara följer med henne,
fascinerad över att det funkar varje gång
även när jag tvivlar
men
du känner inte mig
du tror bara du vill lära känna mig
ju oftare vi ses desto tröttare blir hon
hon är en jävel på första intryck
men hon är tvilling du vet,
hon tröttnar snabbt
sen sitter jag kvar med dig och är orolig för att du ska se igenom mig
att du ska tröttna på mig när showen är över
allt är inte bara glitter
så vem fan är du att älska mig

kvar är jag
mina ord och mitt heartbreak
all trasighet instängd i en enda människa
och där sitter du förbluffad
för hon spelar rollen så bra
hon täcker hela mig
så du hade ingen aning

väljer du att backa nu
så kommer jag gå sönder ännu mer
om det ens är möjligt
och du kommer att välja att backa
för du har blivit lurad
det här ska ju vara kul
jag är ju kul,
det har du ju sett med egna ögon
men nu är du lämnad med den här klumpen av sorg
hon som har gått igenom saker
hon som inte är skinande och ny och uppför sig som ett oskrivet blad
nej, du sitter här med mig och förstår inte vad som händer
så du reser dig, tackar för kaffet och
går

kvar är jag
bara så
fett jävla trasig
urlakad
urkramad

kvar är jag

själv




Fri vers (Fri form) av mögel
Läst 309 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2017-09-10 22:34



Bookmark and Share


    Taly
världsklass!
2017-09-11

  Svart svan
Fantastisk text...den sätter det roliga i tillvaron i relation till det tragiska...
2017-09-10
  > Nästa text
< Föregående

mögel