Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett gult hus som hette Solbacka

 

 

En gång lyste solen över Solbacka

en reträttplats

i allvaret i verkligheten.

 

Sommar som vinter

fanns här en plats 

att dra sig undan.

 

Tystnaden en tidig morgon

var nästan öronbedövande

för en storstadsmänniska.

 

Allt var som en saga

i ett sagolandskap 

sommar som vinter.

 

Solbacka var ingen herrgård

eller slott.

 

Bara ett gult hus av trä

en gång en liten butik

som byggdes på.

 

Allt för att rymma en familj

som tog emot mig  

som ingift.

 

Men nu är det bara minnen kvar

om en tid som flytt!

 

Det gula huset Solbacka 

står kvar i Västra Nyland

utmed Trollshovdavägen. 

 

Men de som en gång bodde där

har skingrats 

till olika delar av Finland 

och Sverige.

 

 




Fri vers av M M Mannheim VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2017-09-11 10:22



Bookmark and Share


  aol
Tack för att du desarmera dej av dina minnen i en så fin dikt,
2017-09-19

  Blått Norrsken VIP
Du skriver i fina minnen bland de vilsamma och trygga där du kände frid. Vackert skaldat i vördnadsfulla minnen.
2017-09-15

    ej medlem längre
Vackra minnen från förr
2017-09-15

  ResenärGenomLivet VIP
Själv tycker jag om gula hus av trä...det ser så gemytligt ut...fint med minnen från förr...
2017-09-14

  Monika A Mirsch VIP
Trevliga minnen från Isnäs har även jag: i min ungdom för en evighet sedan, hade jag simskola för lyckliga barn just i Isnäs nära ditt Solbacka! Bra skriftat!
2017-09-11
  > Nästa text
< Föregående

M M Mannheim
M M Mannheim VIP