Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

På hemmet

I dagrummet,
det allmänmänskliga
mellanrummet
har de placerats
i en ring framför teven
i ett försök att efterlikna
verkligheten och friheten

Till doften av kaffe
torkar personalen av borden
tills alla spår av liv
är utsuddade och alla ansikten
nollställda och riktade
mot Hollywoodfruarna




Fri vers av Den skrivande tysta
Läst 610 gånger och applåderad av 38 personer
Utvald text
Publicerad 2017-09-11 11:05



Bookmark and Share


  Prepilog
Slående och melankolisk, på ett väldigt djupt och fantastiskt sätt.
2018-01-02

  McLashlan
Ett bevis på att transhumanism och zombies existerar. Det kommer med ålderns höst.. där vi alla programmeras i samkväm och kaffespill. Slående, pricksäker och tragisk skrivelse! Tack för finfin poesi.
2017-09-17

  Skatanssyster
Min tanke efter att ha läst:
Måste hälsa på dig Farmor!
2017-09-16

  Iréne S Räisänen VIP
Starkt igenkännande. Bra!
2017-09-15

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Träffsäkert skrivet om vår framtid.
Hoppet att ett litet spår av liv skall finnas
kvar när personalen torkat måst man ändå
ha kvar,även om framtidsutsikterna är
dystra. TBG.
2017-09-13

  aol
Jamen så är det ju bra skrivet,
2017-09-12

  Tant sQata VIP
En obehaglig verklighet, träffande och bra beskrivet.
2017-09-12

  Goraxy 89 Orion VIP
Jävligt träffande och Bra!

Jag älskar den här dikten fullkomligt å bokmärker den !!!
2017-09-11

  Sommarina VIP
Mkt bra
Precis så är det på hemmet
2017-09-11

  i af apa
Utmärkt!
2017-09-11

  Marita Ohlquist VIP
Måtte jag dö mitt i språnget!
2017-09-11

    ej medlem längre
Stark dikt. Gör lite ont att läsa. 5/5
2017-09-11

  Titti Rydberg VIP
Ja detta är verkligen träffande på hur dagens s.k vård ser ut.
Skrämmande sanning tyvärr.
Personalen hinner inte med sitt egentliga jobb då gamla och sjuka inte får kosta något. Allt ska det skäras ner på och personalen går på knäna och känner sig sällan nöjda med sin insats vid sitt arbetspass slut.
Mycket bra text!
2017-09-11

    ej medlem längre
TV:n är en trygghet, programmen är inte viktiga i sig ...
2017-09-11

  Carl-Johan Bachofner
Så träffande. Med hjärta. Så bra.
2017-09-11
  > Nästa text
< Föregående

Den skrivande tysta
Den skrivande tysta