Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ordförande Mao tyckte inte om te

Ordförande Mao tyckte inte om te,
men däremot språng med buller och bång

Rosa trodde inte på fallande tendenser,
för att hon inte kunde räkna potenser

Che blev skjuten och Lev höggs ihjäl
Castro dog nyss men det vet ni väl

Att revolter är historiens lokomotiv
Att kapitalet är dött och suger ut liv

Så varför är vi fast i vårt ekorrhjul
Karin Boyes dystopi kan nästan verka kul

Det är teknik, fördelning och kamp för klassen
Som i slutändan avgör priset på glassen

Eller antal kr/kg för havregryn
Det kallas materialistisk historiesyn

Jag söker ett kapitel som går gång på gång
Öppna upp ditt fönster, hör maskinernas sång




Fri vers av erikspoesi
Läst 412 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2017-09-11 12:30



Bookmark and Share


  Larz Gustafsson VIP
Men JESUS KRISTUS LEVER!
2017-09-11
  > Nästa text
< Föregående

erikspoesi