Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nioelvaskrap

I trycket
I korgen
Det sipprar blod som snart trycks ut i en gråtande flod
Hur länge behöver tyngd över minnen sänkas för att du ska förstå?
Hur töjt som torrt gummiband måste bröstet delas före du ser?
Om du ser
Hur mycket tid förspills och hur många ben går iväg
innan du ser inifrån och ut eller utifrån och in?
Ett enkelvänt perspektiv utan tillbakaväg
gör att ögonbrynsbenet skärs sylvasst och knivlikt ett oslipat träsvärd
mitt itu
Din tyngd gör mig stilla
Betänksamt lyfter jag ett ben men ångrar det apatiskt
Det trycket
innanför
Du sliter köttet till fibrer
Det forsar ömsint var
Men jag kan inte få dig att se vad eller hur jag ser
När jag blir två
När mina armar går åt varsitt håll
När bröstkorgen delas isär
När hjärtat ramlar ur kroppen för bröstbenets nyfunna svaghet
och smetas ut framför vilka fötter som helst
Hur långt ska det gå?
Hur länge orkar du dra det?
Hur långt orkar du ta det?
Jag håller ihop
precis så det går
Jag vägrar ge med mig
Du krossar mig aldrig
Men varje stund av hat gör mig så förbryllad av hur en människa orkar röra ner mer gift i en redan infekterad böld
o trycket
det trycket
gör mig kvävd i ständig fångenskap under din ensidiga övertro på härskande mord av min enda livsgnista




Fri vers (Fri form) av Gena
Läst 213 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-11 17:30



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Håller med
Ulf D
"uppfriskande läsning"
Görbra!
:D

2017-09-17

  Ulf D VIP
Det är två ord som fastnar från första läsningen, enkelvänt och ögonbrynsbenet, nja ska jag vara uppriktigt, kanske var det vid tredje läsningen, hursom. 911 skrap, är en rubrik som skapar associationer till en mycket oväntat händelse, men här under ett längre och kanske jämnare tryck. Med tiden olidigt och märkligt nog uppfriskande att läsa här, en bra kontrast!

2017-09-13
  > Nästa text
< Föregående

Gena
Gena