Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspiration Matteus 24:12,13 "Genom att laglösheten tilltar kommer kärleken att kallna hos de flesta. Men den som håller ut till slutet skall bli räddad."


Kallnad kärlek.


Känns läget igen

i beskrivningen

av ändetiden?


Kallt, kallt, kallt

kyligt, kyligt kyligt

is och frost...




Övriga genrer av Bibbi VIP
Läst 483 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-09-12 02:06



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ja visst känns det igen, laglösheten är ett starkt tecken!
2017-09-15

  ResenärGenomLivet VIP
Jo, det gör det...och det gäller för oss att hålla fast...
2017-09-14

  Salvation Pepper
Så det som gäller är att hålla ut!
2017-09-13

  Eva Helene VIP
Tål att begrunda detta!
2017-09-12

    ej medlem längre
Den lilla människan fryser och världen darrar...
2017-09-12

  Jaseph
Jag tänker på orden till församlingen i Laodikeia i Uppenbarelseboken 3:14-22. Där beskriver Jesus hur kärleken har kallnat i församlingen i Laodikeia och ersatts med en ljum och loj attityd. (Bättre att vara kall än ljum!) "Om du ändå vore kall eller varm", säger Jesus.

Jesus säger samma sak som i Matteus 24, men ändå på ett lite annorlunda sätt. Problemet är att alltså att kärleken har kallnat. Lösningen blir att öppna för Jesus när han bultar på hjärtats dörr.
2017-09-12

  Niliboy
Ja, Herren värnar om jorden!
2017-09-12

  Ess VIP
ja, också på mitt nya jobb, ber att vi håller ut tillsammans<3
2017-09-12

  Goraxy 89 Orion VIP
Läst vad som står skrivet i Didache det sista kapitlet? - (De tolv apostlarnas lära skrevs ner under det första århundradet på grekiska som vägledning till de strödda kristna föramlingarna)
-
”Ty i de yttersta dagarna kommer de falska profeterna och fördärvarna att mångdubblas. Fåren kommer att förvandlas till vargar, och kärleken kommer att förvandlas till hat. När laglösheten växer kommer de att hata, förfölja och förråda varandra – och då ska Världsförledaren visa sig, som Guds Son. Han ska göra tecken och under, världen kommer att överlämnas i hans händer, och han ska göra förbjudna ting, som aldrig från evighet har hänt förut.”
-
Sedan fortsätter de med en skildring av de svåra prövningar som kommer över skapelsen och att många kommer att överge sin tro och gå förlorade osv.
2017-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Bibbi
Bibbi VIP