Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 

Balansräkning


Det är som att hela himlen regnar droppar som toner från en stråkkvartett.
Jag kan gärna drunkna så, med munnen öppen och ögonen rakt upp.

Det är September och det är då poesi föds.
Jag är havande med alla ord och förebråelser av meningar som bara knackar, väller och bultar. Det har runnit så mycket utlösningar i mina omlopp att jag bär dem alla som radband. Fingrandes på vita droppar som blir till pärlor, upplösta och upplysta orgasmer av nystan. Religion? Nej, jag fingrar inte på löften. Lever bara för att få finnas. Närvarande. Den här sommaren blev sannerligen inte som jag trodde.


Min älskare håller sig. Behörig men på avstånd.
Nätterna skälver drömmar med flinka fingrar och kanske det måste få vara så. Min rygg välver sig i båge och fångar

strimmor av luft. Du. Var det du som strök
mig mustig och dunkel? Jag vandrar runt som ett eget paradis, kroniskt längtande och våtvarm. Som len och söt, som äppelkaka, kardemumma och djupa skogar.
Dina ögon och blickar får hela mitt försvar att kapitulera. Alla murar att bli gränslösa. I mig kan du resa utan pass, bara du väljer att stanna mer än en sommar.
Jag må ha katter i ögonkast, men är mer bördig än juni, juli och augusti. Smaka min mun som skogsrå och svarta tjärnar. Smaka det som ligger gott på tungan. Bli och känn, fortsätt öppna ögon och raka dialoger. När allt jag är skiner alldeles glittrande, evigt och förbjudet vackert, svart och skönt i mina pupiller. Möt mig Inuti. Naken och utan strid. Krigen tar vi en annan gång. Jag säger att jag vill måla dig - du kontrar med att be mig måla mig själv. Som en variant på selfies:arna på Instagram, men jag letar fyrljus och skapar dramatik med färg längs dina breddgrader. Jag är feber. Säger att jag vill älska dig - du ber om förlängning och att du behöver lära dig. Kärlek. Leva. Tiramisu. Tutti. Alla namnen passar i din mun. Låt mig vila. I dig. Hulda mig villkorslöst.

Du får lära dig ord. På ren svenska. Sådana du redan kan men från andra vinklar.
Du lär mig att hålla benen ihop, hålla glaset rätt och skåla. Du gör mig till en pretty woman på lite för många vis. Jag är för mkt. Alltid. Men du kan inte få nog.
Du vill smaka och ha röd revolt. Den som rinner och brinner villkorslöst. Jag vill bara förstå. Allt med dig. Men du kommer aldrig att få mig utan kamp och aldrig tämjd till finare salonger. Haha, jag bryr mig inte om etikett eller etiketter - smakar det gott måste jag bara få och ha. Då. Nu. Sen. Pronto. Vida ben, mjuka steg och viga löften. Höfter som dansar och du vill tillbaka, in
och fångas av det söta mellan mina ben, men jag vet inte hur du ska kunna hantera oss där. Vågar du? Vill du vild och ursprung?

Du ger mig hav och himmel.
Jag ger dig syre och hjärtslag.
Det gröna och blå i andetag.
Det röda och svarta i puls och nätter.

Om du vore här, om du vore min precis nu
skulle du falla bakåt med alla mina lockar och all ömhet om och över dig.
Som ångande åska, som tindrande och förförisk neon, som utkast till ett liv.
Du är ord och handling. Igenkänning, tvilling. Precis som jag. Och jag måste
både hata och älska oss samtidigt. Det är så balans uppstår. Ett slags intro och solo för trummor - och när du gråter och ler på samma gång, skär och smeker du mig i hjärtat som trumpeter i skymningen med öppna fönster.
Vi må ha varit kaos och trubbel, men i det långa loppet är vi nog inte så dåliga ändå.
Jag tänker fan, fan och fan. Att vi är allt som går.
Prosa av Melona
Läst 613 gånger och applåderad av 29 personer
Publicerad 2017-09-12 10:09Bookmark and Share


  Grävling VIP
Jag har vanligtvis lite svårt för alltför "kroppsliga" texter men det här var ju fantastiskt.
2017-09-30

  Hestia
Applåd såklart. Du är en stjärna.
2017-09-30

  ninfea
Jag stannade till efter första två meningar och insåg efter att jag läste hela att det kanske är så man känner när man drunknar med öppna ögon. Man ser och blir berörd till stjärnorna.
Storslaget!
2017-09-17

    McLashlan
Kanske det bästa jag läst av dig! Kanske topp 10 av det bästa som jag personligen läst av någon författare/poet/skribent någonsin.. jo jag tror faktiskt inte att jag överdriver mina hyllningar. Det är så mycket som ryms här att det är omöjligt att utse enstaka favoriter. Mästerligt och otroligt vackert. Slå upp kärlek i encyklopedia och ditt diktland från hjärtats alla finrum borde vara där som en självklarhet. Jag bugar och bockar. Vilken resa.. ojoj.
2017-09-17

  Gunnar Hilén VIP
visst är det underbart att känna så här men en pappa och psykolog blir orolig hahahaha......i längden....förbränningspassionen är ack så skön men dödlig
2017-09-13

  petter rost VIP
Min sannaste, ärligaste 'kommentar' vore att citera hela din text, här – låta den själv tala för sig själv! Det kunde bli rättvisande!
2017-09-12

  Peter Olausson VIP
"Jag må ha katter i ögonkast, men är mer bördig än juni, juli och augusti". Bara detta lilla är värd läsningen av texten, den som ångar hallon och lust och som säger att livet sannerligen är värt att leva. Gôtt!
2017-09-12

  Goraxy 89 Orion VIP
Jag kan bara instämma med Jenny här !
(Jag menar det!) Orkar bara inte själv nu formulera något beskrivande bra !

2017-09-12

  tildam
fan. fan. fan. du är eld och fotogen och du brinner så jävla starkt. fan. fan. fan. vad jag är lycklig över att du finns.
2017-09-12

  Jenny Leine
Din text är så stark och levande! Känslor som brinner både djupt inuti och naket utanpå!
2017-09-12
  > Nästa text
< Föregående

Melona