Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svagheter

Jag
kan vara svag
för allt
som inte ska ha någonstans
att vara

kan vara svag
för allt
som inte har
någon rätt eller behörighet
till något rum

som jag (kanske)
inte heller känner att ha
ibland
när jag är svag

jag kan vara svag
i flera dagar

för allt som kallas
ogräs otyg oråd
allt som vägts och inte gäller
ha rätt tyngd
som jag
sådana dagar
där allt kan sprider mig
som aska
såsom är olagligt

jag kan vara svag för allt

som inte heller gäller
som mindre onyttigt och orådigt

av att jag känner namnen till det
arnika
ögontröst
förgät mig ej
prästkrage
gul vallmö
lejontand
pustblomma
(eller allt som kan ha skrikande sista blad)
som inte ska vara där
på eller istället
för gräsmattan i trädgården

sly eller bråte
kan jag vara svag för
och glömmer tiden och vägvalet över allt
det avsidiga som frodar vid kanten
eller i någons skugga




Fri vers av Sylvia_Ge
Läst 295 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2017-09-14 08:20



Bookmark and Share


  Quasimodo
Ger en skön och varm känsla för det lilla, omärkliga och nästan osynliga, som kanske är det största och det gör mig också svag av att veta!
2017-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Sylvia_Ge