Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Morgonpromenad


Utan symmetri

Man i smutsig rosa jacka
punkterad cykel vid sidan

en dam på ensam joggingtur
utefter en regnvåt asfalt

shorts mönstrade av åttiotal
till benens urgamla design

en väska glittrar
ikapp
med lönnen som grönskar
i solsken

björken sjunger toner av Bach
hör…
löven dansar i vinden

lyktstolparna går på parad
speglad i skrattade vatten

bron som sluter stadens avgrund
bär trafikanter utan sorg

hem uthyrda för pension
har dörrarna låsta för mig

bilar uthyrda för affärer
rullar för landets tillväxt

flygplanet landar på sidan
under den rytande vägen

se huset som någon kastat
sorgset ligger det ensamt kvar

bakom kirgislökens blommor
växer en strävsam marina

cykelvägen som en skateboardramp...
naken betong
utan givet mönster

på himlen bildar mörka moln
en ruta utan symmetri

© Peter Söderqvist




Fri vers (Fri form) av Peter Söderqvist
Läst 333 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2017-09-15 07:20



Bookmark and Share


    ej medlem längre
så levande skrivet
gillar mycket
lyktstolparna som går på parad
i skrattande vatten :D
2017-10-27

    snöö
Trevligt att läsa, bilder som blir tydliga om det alldeles vanliga livet. Gillar!
2017-09-17

    carinamnm
Härlig och brokig promenad med mångfald av intryck!
2017-09-16

    ej medlem längre
Lite annorlunda historia, snyggt berättat!
2017-09-15

  Iréne S Räisänen VIP
Ser det framför mig. Underbart!
2017-09-15

  Marita Ohlquist VIP
Levande och detaljrikt, ser, hör och känner!
2017-09-15

  DavidM VIP
Fantastiska bilder av staden, dess beståndsdelar och vandringen. Avrundningen ramar in alstret på ett väldigt tilltalande vis.
2017-09-15

  Gunwale VIP
Många fina iakttagelser där!
2017-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Peter Söderqvist