Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En bild av värld, ingen tycks förstå.


Paralyserad av tanken

Vi kan aldrig nå slutet,
om slutet inte är en del av början.
Som att livet är en del av det hela.
Det är inte så det fungerar.
Livet bara fortsätter, stegrar och stegrar.
Desperat letar du efter ett slut,
till varje pris.

Ett vapen är inte alltid ett vapen,
blunda, skjut.
En väg är inte alltid en väg,
men vi kan aldrig förstå.
Bara blunda, gå.
Varför är jag alltid så svår?

Ett liv är inte värt någonting,
då vi mäter lyckan i papper.
Vi är som styrda, paralyserade av tanken, denna konstanta känsla.
Vi har tappat förmågan till att vara tapper.
Allt vi är, är allt vi vet.
Säg mig, hur kan du veta det?

Mod i en värld som doftar mord.
Vi tar livet av varandra, och oss själva.
Vi gör allt för att vara en del av det.
Av det vi inte vet.
Vi låtsas, för vi tror oss veta.





Fri vers (Fri form) av Unsaidwords
Läst 373 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-15 17:49



Bookmark and Share


  K.S. Sollenhag VIP
Bra där!
Här är du fri och filosofisk, med små rim.
Filosofi och poesi hör ihop som döden och livet.

"Allt vi är, är allt vi vet.
Säg mig, hur kan du veta det?"
Detta paradoxala stycke gillar jag mest.
Jag tänker på Kant, jag tänker på Hamlet.
2017-09-23

  dansamedvargar
"Den som tänker djupare, kan ta sig igenom skiktet,
se igenom, se bakom vad som pågår"

Tror du är en av dom.
Tack.
2017-09-15

    ej medlem längre
rätt
2017-09-15
  > Nästa text
< Föregående

Unsaidwords
Unsaidwords