Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
För att det är lättare att vara modig när en är två. För att det visst är viktigt att dikta om träd.


Ekosystemhaveri

Vi går beväpnade med lupp och GPS i varje snår
Du har skägg som en skägglav, jag har långt långt hår
Jag vet du går bredvid mig, bredvid i alla väder
obrydd som en lappuggla och stolt som en tjäder

Du är cool, medan jag är hög på engagemang
Stubinen brinner och jag laddar, bara pang-pang-pang
Jag sprakar och smäller av som ett fyrverkeri
Med sikte på skogsbolagens ord-bagg-böleri

De målar upp kalhygget som ett naturligt led
Men det blir inte samma sak som när skogen brinner ned
Och det där med att de sätter två plantor för en
Jag menar granplant på hällmark - för fan kom igen!

Hyggen växer, för att betala deras maskiner
Enstaka tussar blir kvar vid bäckar, vid raviner
Och andra maskin-ovänliga områden
Tro inte annat än att vi har knäckt koden

Biologisk mångfald kan inte pausas eller lånas
Det är ingen skillnad i vår taiga jämfört Amazonas
Deras skövling bara fortsätter och arter utplånas
det borde få samma spotlight som när storbanker rånas

Vi står tillsammans bland skvattram och tallar
Vi står stadigt i stormen, för urkraften kallar
Vi har tryggt varandras ryggar, du och jag
Även om det smäller är vi ett vinnande lag

Vi kan vår signalartsbok, vår kryptogamflora
Jag är stolt poet, du är stolt media-hora.
Och vi ska ropa för skogen, göra den hörd
Genom mediabruset och skogenword.

De kommer inte undan, det de gör får konsekvenser
Bortom sågverkens dimensions preferenser
Det borde va ett brott att hota arters existenser
Det borde för i helvete få finnas gränser!

Fatta slungan, min vän, hav kurage
Det här är ingen skog det är en plantage
Att säga något annat är blott hyckleri
Och att blunda för vårt ekosystemhaveri




Bunden vers (Rim) av Skogens Drottning
Läst 358 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2017-09-15 19:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skogens Drottning
Skogens Drottning