Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Höstkärlek

Hösten kryper närmre
frostbiten gryning
solstänkta grenar
en färgsprakande palett
vind över nejden
och stegen när du kom
kärleken du bar
mitt hjärta har klätt

Hösten är på väg
prasslar i träden
löv som singlar ner
till lugnande dagar
ser dig på verandan
min själ bär värme
kärleken du ger
ärar och behagar

Hösten smeker himlen
andas av närhet
fåglar flyger långsamt
till varmare länder
undrar vad de tänker
i sinnlighet och ro
vi vandra under molnen
kärlek det sänder

Hösten har kommit
träden bär guldstänk
regnbågen där ovan
bär kärlekens skatt
du och jag i naturen
njuter av det goda
springer över nejderna
vi leker tafatt

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 669 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2017-09-17 09:22



Bookmark and Share


  Lars Hedlin
VÄRME SOM SPRIDS INOM SÅ FINT! :)
2017-09-22

    lis
mmmm

2017-09-21

  Salvation Pepper
Att leka i hösten.


2017-09-19

  StinaJ VIP
En vacker hyllning till den färstarka hösten.
2017-09-18

  överlevaren VIP
Färgstarkt och fint ordat!
2017-09-18

  lodjuret/seglare VIP
En sorts trygghet i att veta redan på förhand vad en får. En berättelse på delvis rim, samtidigt hyggligt utan en sorts smetighet som vare sig klagar eller bryter ned läsaren. Istället bjuder på och bjuder in.
2017-09-18

    sajo
Men vilken underbar text att läsa och så sant om hösten. Det är så man ser hur fin hösten är. En fin rytm i din höstdikt. Jag applåderar och bokmärker din läsvärda text. Jag insåg idag att hösten kommit en bit på väg.
2017-09-17

  Maria Sundelin VIP
Hösten är en bra årstid tycker jag.
Den är vacker och mysig
2017-09-17

  Marita Ohlquist VIP
Du målar sköna bilder med dina ord!
2017-09-17

    ej medlem längre
Kärleken är en njutning i alla årstider och alla dagar!
2017-09-17

  Marianne Räf
Ja, hösten kommer, ju, varje år, så det är bra om det finns kärlek, även då !
2017-09-17

    ej medlem längre
Mycket, mycket vackert.
2017-09-17
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO