Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Livets hav





Ytan på livets hav låg spegelblank

plötsligt kom en hög våg
med fräsande skum på toppen

slog till med våldsam kraft

drunknade inte
men fick rejäla kallsupar

längtade lugnare vatten




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 525 gånger och applåderad av 23 personer
Publicerad 2017-09-16 12:59



Bookmark and Share


  överlevaren VIP
Ja att få vatten över huvudet vill man slippa...
Bra metafor!
2017-09-18

  bittemi VIP
Usch Ja! Så är det ibland. Bra formulerat!
2017-09-18

  Ezmeralda VIP
Plötsligt kommer de, vågorna man bävar för. Visst vill man få uppleva det lugna och vaggande.
2017-09-17

    ej medlem längre
Så väl skaldat om de där oväntade stormvågorna som plötsligt kan drabba en i livet.
2017-09-16

  Blått Norrsken VIP
Mycket bra gestaltat om att nästan drunkna av havets kraft.
2017-09-16

  Blomma-Stjärna VIP
bilder att känna igen sig i - efter några kallsupar lär man sig uppskatta att havet ibland ligger lugnt och spegelblankt
2017-09-16

  Maria Sundelin VIP
Ibland blir det så
Kramar
2017-09-16

  Margareta Wersäll
Så klart och visuellt om det som många av oss drabbas av - visst kan vi längta efter lugnare vatten!

2017-09-16

  DavidM VIP
Bra metaforer om att färdas där ute på oceanen.
2017-09-16

    ej medlem längre
å som livet, man skräms.
2017-09-16

  Anya VIP
Jaa dessa kallsupar känner man igen. Fina liknelser, som du är så duktig på.
2017-09-16

    ej medlem längre
Tyvärr kan det värsta hända och man är aldrig förberedd!
2017-09-16

  Rise Little One
Hårda och tunga erfarenheter i livet...
2017-09-16

    ej medlem längre
Kloka och insiktsfulla ord.
2017-09-16

  Tor-Björn Gustavsson VIP
Så är det.Man får sina törnar i livet när man
minst anar det. Kram TBG.
2017-09-16

  ULJO
Väldigt fint skrivet
2017-09-16

  Öknens Ros VIP
I livets hav kan det storma ordentligt, ibland kan det vara blankt som en spegel.
2017-09-16

  Niliboy
Ja, det är ju så, så sant å med kunskap att upptäcka å formulera. Vaket!
2017-09-16

    Peter Söderqvist
Livets tunga kamp så väl beskriven.
2017-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP