Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto Eva Hedlund


Septembermorgon på en altan

Enstaka gula löv
fågelsången saknas
vattnet nästan svart
vinden svag
gräset högt
ljusblå ö bland molnen

på avstånd
en skällande hund

svenskan på nätet
bostadsbubblan
orkan i ett annat land
påkörd man avled
IS
vatten på mars
flera frågor ligger i den tiggandes kopp
psykisk ohälsa är inte en fråga om vi och dom
massflykt från Burma
hjälparbetare sköts ihjäl
Trump skapar mardröm för Sheryl
Sara 11 år bönen ger mig ny kraft varje dag

två äpplen på marken
en humla på kanten av kaffekoppen
en trött fluga på morgonrocken
blött potatisland
squashen giganter bland bladen
höga dillkronor

du skulle nöjt
ha betraktat dem
stödd på din käpp

en ensam fågels
gnisselkvitter hörs

© Eva Hedlund fd. Langrath 2017




Fri vers av Eva Langrath VIP
Läst 635 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2017-09-16 17:54



Bookmark and Share


  Bibbi VIP
Så fint.
2017-09-17

  Anya VIP
Men så fint. Jag gillar verkligen den realistiska tonen. känner igen mig i orden. Så bra fångat. Ett extra djup med diktarduet som dyker upp på slutet.
2017-09-17

  ULJO
Text som väcker minnen förstår jag. Även hos mig mellan raderna relaterar jag till min egen barndom, tack
2017-09-17

  Fredrik P. VIP

Det kärleksfulla minnet av din far
fördjupar diktens naturlyrik.
2017-09-16
  > Nästa text
< Föregående

Eva Langrath
Eva Langrath VIP