Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Engångsromantik




Det ösregnade och hon
kom in genomvåt i butiken
Han släppte in henne i
badrummet och gav henne
Sin egen rena Badhanduk

De drack The bakom
draperiet i Pentryt.
Skrattade och talade
om livet.

Hon tog tag i hans hand
Och hans läppar snuddade
Längst med hennes hals
Sedan sedan . ..

Såg han henne inte förrän en
sen kväll, då hon spanade och
tittade in i skyltfönstret.

Han kunde ha gett henne vad
som helst,hela butikens dyrbara
Antikviteter.

Men hon ville bara ha ett bultande
hjärta att älska över alla gränser.

Men det kunde han inte ge henne
För de hade ju båda någon att vara
med,i vått och torrt, som de inte
kunde bryta mot. ( och det 6 :te
och 10:de budordet )

När hon gick iväg med klackarnas
Hårda steg mot asfalten.
Och Ödets guldklocka slog 12 slag
fastän den bara var strax efter 9

Så brast skölden inuti och en salt
tår kröp fram längst kinden mot
läpparna. Han ställde sig i mörkret
mellan Träfigurerna Nelson och
Napoleon greppade tag om deras
axlar och gav till ett tjut rakt ut.

Den gamla Operettsångerskan
och lärarinnan i våningen ovanför.
Avbröt plötsligt sin väninna
-Scch snälla Vera. Jag tyckte jag
hörde ett stora C med sådan
innerlig kraft nästan bara Jussi
klarade av att mäkta med.
Märkligt?

Nere vid butiken satte han på
Larmet och gick ut bakvägen

De möttes aldrig någonsin igen
Men minnet av två heta hjärtan

I en Antikbutik efter ett regnoväder
Lever kvar i två människokroppar















Fri vers (Prosapoesi) av Sefarge VIP
Läst 202 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2017-09-17 01:41



Bookmark and Share


  Lena Själsöga Keijser

är det när lågors mening möts
2017-09-18

  överlevaren VIP
Bra skildrat om ett gammalt minne som inte tappat värde...texten är fylld av blandade känslor som binder mig till slutet!
2017-09-18

  Klara Ord VIP
Fint gestaltat om Det Där Ögonblicket som kunde förändrat livet....
2017-09-18

  Öknens Ros VIP
En historia man skulle vilja se som en film, med alla ingredienser som där finns.
2017-09-17

  Bossepoet från Österbotten
Snyt dej
pelle sa
mamma
inte gråta
mitt i
nyheterna.
Verkligheten
är hård och kall.
En riktig snyftare.
2017-09-17
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP