Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Resenär Till den femte Kolonisationen




Är du den modige
nyfikne Resenären?

I så fall. ..

Tryck in din
Själ in i en
Hemulisk
Stjärnstråle

Och far sedan iväg
Långt före oss andra

Med alla dina
Ord förvandlade
Till gas som lyfter

Vid sidan om

I en Luftballong långt
Bort in mot framtiden

Längst med tidsbarriären
kommer ni att mötas
Därvidlag

Du kommer att få gå omkring
Och plocka dina ord bredvid
Den spruckna ballongen

Du har varit där förr
Men bara som en gäst

För jorden tillhör dig
Och du kommer att
Tillhöra jorden

När fantasin tar över
Känner förståndet
inga gränser och
Blir rädd att förlora
sig själv i gränslöshet

Men du förklarar
Tryggt för dem båda
Vad som gäller

Att du myllat ner
Dina ord i jorden

Och att du planterat
Ett träd och att en
Kvinna skall plocka
Av dess mogna frukt

De kommer att förstå
de kommer att förstå


För du tillhör jorden
Och jorden tillhör dig

Och den raklånga
Ormen böjer sig
Inför dina ögon

. ..Till en Cirkel
och allting börjar om.

Vid den berömda
Begynnelsen





Fri vers av Sefarge VIP
Läst 463 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2017-09-17 21:30



Bookmark and Share


  Salvation Pepper
Förbenat bra!
Många fina strofer:


"Att du myllat ner
Dina ord i jorden"

"De kommer att förstå
de kommer att förstå


För du tillhör jorden
Och jorden tillhör dig"

Ståtlig skrift!
2017-09-19
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP