Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Skrivet en kväll.


Rusning mot Framtiden


Mot Framtiden, en rusning.
Man vill löpa linan ut,
se det Kommandes tjusning, -
- en Tid, förutan nått slut!

Gå igenom nya da´r.
Å se att Evigheten
fortfarande finns kvar,
å hela Mänskligheten.

Vi är många som vill dit.
Kosta vad det kosta vill !
Man genomgår mången rit,
för att allt ej ska stå still..

Vinter vit, somrar gröna
väntar på att genomgås.
Öppna dörrar till sköna
stunder, som av oss ska nås!

Än, så cirkulerar vi
i Nuets lilla rondell.
Fast, Vägen kommer å bli,
lång, - börjar, redan, i kväll.

Morgondagen bländar oss.
Ska bli cool å komma dit.
Vi åker i en kaross,
som ofta kallas för -- Tid.

Skall, bli roligt å få se
Framtid, -- med egna ögon!
Till dit, jag skall mig bege...
... å, snart, så är det -- morgon !






Bunden vers (Rim) av Marianne Räf
Läst 367 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2017-09-18 02:34



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
Med tillförsikt se framåt mot nya tider...härligt diktat...
2017-09-23

  överlevaren VIP
Härligt skildrat om framtiden!
2017-09-18

  Blomma-Stjärna VIP
bokmärker!
2017-09-18

  Blomma-Stjärna VIP
att våga se framtiden an - alltid - det är verkligen ett Stort Mål - jag önskar att även i dödens stund kunna se en öppen dörr och tänka ungefär så här; intressant, gäller att vara vaken och följa med!
2017-09-18

  ULJO
Vad som finns där bortom skyarna men om det är bättre än här så följer jag gärna med.
2017-09-18

    ej medlem längre
mitt mål är himmelrike. jag längtar av hela mitt hjärta. bra skildring du ger av denna din längtan efter detsamma.
2017-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Marianne Räf
Marianne Räf